درباره نشریه

درباره نشریه علمی دانش سیاسی

مقدمه

دانش سیاسی، نشریه ای علمی است که توسط دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی از سال 1384 در چارچوب اهداف راهبردی دانشگاه امام صادق علیه السلام ، تهیه و منتشر می شود. دانش سیاسی اولین نشریه علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام  است که موفق به کسب درجه علمی -پژوهشی از وزرات علوم و تحقیقات گردیده است.تا قبل از این زمان نشریه تخصصی دانشگاه با عنوان نشریه علمی - پژوهشی دانشگاه امام صادق علیه السلام، وجود داشته است که در تمام حوزه های علمی دانشگاه مقاله چاپ می کرده است.

الف.رویکرد

نشریه  علمی دانش سیاسی دارای رویکرد تحلیلی- انتقادی در حوزه دانش بوده و زمینه سازی برای تولید علم بومی و نافع را با کمک گرفتن از تمام نخبگان علمی در دستورکار دارد.بر این اساس نقد علم سیاست سکولار و  بنیان گذاردن علم سیاست ایرانی و اسلامی رویکرد اصلی این نشریه را شکل می دهد.

ب.زمینه تخصصی نشریه

1. تدوین و تبیین گفتمان سیاست اسلامی (مبانی، مسائل، راه حل‌ها، نقدها، کاربردها).
  2. تحلیل و تبیین تجارب در حوزه داخلی و خارجی با تاکید بر جهان اسلام (راهبردها، سیاست‌‌ها، تحولات).
  3. تحلیل نظریه‌ها و الگوهای سیاست سکولار (نقد، مطالعه موردی، مطالعه تطبیقی).

پ.اهداف

1. تقویت نظام فکری در حوزه سیاست اسلامی از طریق کمک به تولید دانش سیاسی بومی، توسعه مرزهای علمی و نظریه‌پردازی در حوزه سیاست اسلامی.

2.تقویت رابطه دانش سیاست اسلامی با جامعه و حکومت از طریق اولویت دهی به پاسخ‌گویی به نیازهای نوظهور انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران.

3.زمینه‌سازی و کمک به ارتقای کیفی دانش و عمل سیاسی در چارچوب گفتمان اسلامی-ایرانی سیاست.

4. زمینه‌سازی و کمک به مرجعیت علمی سیاست اسلامی در حوزه نظر و عمل.

ت.سیاست های کلان

1. انتشار مقاله‌های علمی دربردارنده نتایج نوآورانه و یا نظریه پردازانه در گستره سیاست اسلامی.
  2. انتشار مقاله‌های انتقادی و یا مطالعه تطبیقی در خصوص موضوعات و مسائل علم سیاست سکولار.
  3. انتشارمقاله‌های کاربردی در ارتباط با شناسایی و نحوه حل مسائل سیاسی (داخلی و خارجی).

ث.اصل دسترسی آزاد

فلسفه انتشار در نشریات دانشگاه امام صادق علیه‌السلام بر مبنای پژوهش به نفع عموم است و همچنین گفتنی است که تحقیقات محصول سرمایه‌گذاری جامعه است و ثمره آن نیز باید بدون تبعیض و مرزبندی در اختیار عموم جامعه قرار گیرد. به همین دلیل دانشگاه امام صادق علیه‌السلام تمامی نشریات خود را به صورت دسترسی آزاد و رایگان ارائه می‌کند. خوانندگان، مقاله های مورد نظر خود را از دوفصلنامه علمی دانش سیاسی می‌توانند به صورت رایگان دانلود و یا به اشتراک بگذارند.

ج.حق مولف

نشریه علمی دانش سیاسی مطابق بیانیه بتسدا در خصوص انتشار دسترسی آزاد در 20 ژوئن 2003؛ طور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق Creative Commons Attribution license (CC-BY) رعایت می‌کند.

چ. نشریه علمی دانش سیاسی در یک نگاه

دسترسی آزاد، Open Access

قالب انتشار

چاپی و الکترونیک